Spring naar content
Home / Wijn / Wijngaard

De wijngaard van wijndomein Kapèlkeshof

Wijndomein Kapèlkeshof maakt sinds 2006 haar eigen wijnen. In onze wijngaard, die aan de golfbaan grenst, verbouwen wij twee witte druivenrassen, de Solaris en de Helios, en twee rode druivensoorten, de Cabernet Cortis en de Regent.

Er is gekozen voor onderstaande druivensoorten nadat er een zorgvuldig bodemonderzoek en onderzoek naar de ligging van de toekomstige wijngaard. Wijnbouwadvies Beurskens uit Vijlen, het adviesbureau voor vinificatie en wijnbouw heeft hier een belangrijke ondersteunende rol in gespeeld. De druivenrassen op de wijngaard van het wijdomein passen bovendien geheel in het bedrijfsconcept van Kapèlkeshof: vernieuwend, toegankelijk en Bourgondisch… puur genieten.

2307_1
2307_2

Druivenrassen op wijngaard wijndomein Kapèlkeshof

  • De Solaris: Een witte druif met een hoog suikergehalte. De wijn wordt gekenmerkt door een mooi vol bouquet. Hij doet denken aan het Sauvignon Blanc type en is geschikt voor zowel droge, als ook mediumwijnen.
  • De Helios: Witte druif en geeft een fruitige wijn met een zeer aangenaam aroma.
  • De Cabernet Cortis: Een blauwe druif en geeft wijn van het Cabernet Sauvignon type. Het is een wijn met een intense kleur en een geweldige structuur aan fenolen. Dit maakt de wijn complex en bovendien smaakintensief.
  • De Regent: Blauwe druif en heeft een typische geur en smaakpatroon. Het heeft diverse rode fruittonen, zoals kers en framboos. De wijnen hebben een dieppaarsrode kleur en geven een tanninerijke wijn. Daarom is de Regent zeer geschikt om een fruitige en volle rode wijn te maken, als ook een lekkere, frisse rosé.