Wentelteefje...
Laat die herfst maar komen,
Wij hebben een heerlijke zondagochtend tip voor je. Absoluut een guilty pleasure en dat maakt me nog lekkerder!
Ingrediënten:
3 sneetjes suikerbrood
1 eetlepel skyr of volle kwark
1 banaan
theelepel bruine basterd suiker
blauwe bessen schenkstroop
geschaafde amandelen
munt
Voor het eimengsel:
1 ei
flinke scheut koffiemelk
snufje zout
5 specerijen kruidenmix (5 spicemix) of kaneel
Bereiding:
Ter voorbereiding snijd je alvast de banaan in plankjes en hak je de munt. zodat als het brood klaar is je gelijk kan beginnen met de garnering om het gerecht lauw warm op tafel te kunnen zetten.
Meng de ingrediënten voor het eimengsel met een vork in een bord met een opstaand randje. Haal de drie sneetjes brood door het mengel zodat beide kanten van het brood voorzien zijn van het eimengsel.
Zet een pan op medium vuur en smelt een klein klontje boter (kokosvet of olie kan ook). Bak het brood aan 2 kanten goudbruin. Blijf erbij staan want suikerbrood verbrand snel, voor je het weet ben je te laat.
Serveer de sneetjes brood dakpansgewijs op een mooi bord en schenk de stroop over de sneetjes. Pak een eetlepel doe een flinke dot skyr bovenop het gerecht. Bestrooi het gerecht met basterdsuiker en versier met de plakjes banaan.
(extra lekker met nog wat verse bosbessen) Maak het geheel af met de gehakte munt en geschaafde amandel.
Super easy, en mega lekker! Smakelijk...