Fris, subtiel en krachtig...
Mandarin Mule
Als begeleider van je kerstdiner een cocktail. Niet het meest voor de hand liggend, maar dit recept gaat je verrassend dat is zeker! Subtiel, fris en toch een kruidige volle smaak.
Ingrediënten voor 1 glas:
3 ijsklontjes
5 cl citroensap
5 cl tijmsiroop (zelf maken)
10 cl mandarijn likeur
Kristal (onze eigen mousserende wijn)
1 schijfje verse manderijn
2 takjes tijm
5 gedroogde jeneverbessen
Bereiding tijmsiroop:
zet een pannetje met 200 ml water op het vuur, voeg 4 eetlepels basterd suiker toe en een hand vol tijm. laat op hoog vuur koken totdat er een stroperige substantie ontstaat. Je siroop is klaar.
Bereiding cocktail:
Neem een medium groot subtiel cocktailglas, wij gebruiken een martini glas.
Vul het glas met de ijsklontje en steek het schijfje mandarijn tussen de ijsklontjes en strooi de jeneverbesjes in het glas. Als eerste vloeistof gaat het citroensap in het glas daarna, de likeur en het siroopje, vul het glas tot de rand aan met kristal en garneer met de takjes tijm!
Om spectaculair voor de dag te komen kun je er ook voor kiezen om de glazen met alle ingrediënten alvast in het glas te presenteren en te serverem aan tafel vul je het glas dan tot de rand met kristal onder het oog van je gasten!
Merry Christmans, Cheers!