De perfecte afsluiter voor je kerstdiner...
Home made Gluhwein
Altijd lastig, goede gluhwein. Hoort erbij in deze tijd van het jaar maar dan wel graag een echte topper i.p.v. dat spul uit zo'n standaard fles. Wij hebben het beste recept voor je uitgewerkt. Verrassende twist: Slagroom, daarmee is dit een perfect afsluiter voor jouw kerstdiner....
Ingrediënten voor 10 glazen:
2 flessen Peelrand (rode k'hof wijn)
2 flessen zoete inval (witte dessertwijn van K'hof)
4 steranijs
2 kaneelstokjes
6 tonkabonen
4 eetlepels honing
250 ml icetea
250 ml appelsap
70 ml disaronno ameretto
Topping voor 1 glas:
slagroom
1 kaneelstokje
1/2 dutch home made macaron
kaneelpoeder
Bereiding:
Doe de wijn, specerijen, ice tea en appelsap in een ketel en zet dit op het fornuis op gemiddeld vuur. laat rustig verwarmen.
Als de vloeistof warm wordt voeg je de honing toe, geregeld roeren zodat de honing kan smelten in de vloeistof.
Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten op gemiddeld vuur koken en voeg als laatste de amaretto toe.
De gluhwein is klaar, maar kun je voor de lekkerste kruidige smaak het beste een nachtje laten afkoelen zodat de specerijen hun werk kunnen doen. Na een nachtje in de koelkast kun je de gluhwein opnieuw verwarmen om te serveren.
Schenk de gluhwein in je mooiste stevige glazen en top af met (jawel) slagroom! Een kleurrijke 'Dutch home made' macaron, kaneelstokje en wat kaneelpoeder maken het geheel helemaal af en zo sluit je jouw kerstdiner super feestelijk af.