Kruidentuintje
'Gezond' Bananenbrood met kokos en speculaas
Dit keer geen verse kruiden maar wel een no-waste recept..
Je kent het wel van die bananen die al een paar dagen in de fruitschaal liggen en bruin beginnen te worden, niet echt smakelijk om zo te eten vind ik altijd. Maar wel een enorm succes in ons 'gezond bananabrood! Geen boter, geen suiker, geen bloem...
Ingrediënten:
- 4 (overrijpe) bananen
- 65 gram kokosmeel
- 3 eetlepels kokosvet (olie)
- 3 eieren
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel vanillepoeder (vanillesuiker mag ook)
- sap van een halve citroen
- snufje zout
- 2 snufjes speculaaskruiden
- handje vol kokossnippers (fijne vlokken)
Bereiding:
verwarm de oven voor op 190c. Neem een plat rechthoeking cakeblik en bekleed deze met bakpapier.
doe de droge ingredienten bij elkaar in een kom: kokosmeel, baking soda, vanillepoeder en zout en hussel dit door elkaar.
prak de bananen fijn op een bord (hoe fijn en langer je prakt hoe zoeter de cake uiteindelijk wordt). Doe de banaan in een ander kom en mix dit met het citroensap en het kokosvet. Voeg de eieren een voor een toe. mix tot een samenhangend beslag. Voeg de droge ingredienten toe en mix opnieuw tot een egaal beslag. Schep als laatste de kokossnippers en de speculaaskruiden erdoor.
Doe het beslag in het cakeblik dat is bekleed met bakpapier. Strijk het beslag glad en bak de cake gedurende 40 misschien 45 minuten.
Heb je alleen een traditioneel cakeblik (zo'n hoger rechthoekige vorm) denk er dan aan de de baktijd langer in beslag zal nemen. Naar verwachting 55 minuten.
Laat de cake op je aanrecht afkoelen als je m uit de oven haalt en bestrooi voordat je serveert flink met poedersuiker.
Een laagje slagroom erop is ook heeeel lekker, maarja wel minder gezond 😉
Smakelijk eten!