Spring naar content
Home / Blog / kruidentuintje – potato

Kruidentuintje

Gevulde aardappel met gerookte zalm en skyr

 

Een lekker gerecht voor als je even wat anders wil. Zet de klassieke aardappel op een verrassende manier op tafel...

 

Ingrediënten:

- 4 grote kruimige aardappelen
- 2 eetlepels groene pesto
- 4 eetlepels skyr, snufje chilipoeder, snufje peper, snufje zout en 1 eetlepel honing/agave siroop
- een grote hand vol verse kruiden bijvoorbeeld: bieslook en dille
- 4 plakken gerookte zalm
- olijfolie en zeezout
- 4 plakjes geitenkaas

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in z'n geheel met schil gaar. Zo dat ze niet uit elkaar vallen maar dat je er gemakkelijk in kunt prikken. Als ze een beetje barsten of de schil loslaat is dat niet erg. bij zo'n grote aardappelen kan dit wel een half uurtje duren. maak ondertussen een mengsel van de skyr, zout, chilipoeder (mag ook een beetje chilisaus zijn als je dat hebt staan), peper en verse kruiden.

 

Vewarm de oven voor op 170c.

 

Spoel de aardappels warm af en wrijf ze aan de buitenzijde in met olie en zeezout.  pak een koffielepeltje en hol een groot gedeelte van de bovenkant van de aardappel uit zodat er een kuil in de aardappel ontstaat. De kuil bestijk/bedek je met wat groene pesto (er mag gerust wat pesto op de bodem van het kuiltje blijven liggen heerlijk als de pesto een beetje in de aardappel trekt).

Vul de kuiltjes van de aardappels voor 2/3 met het skyrmengsel. 

Vervolgens drapeer je de plakken gerookte zalm over en gedeeltelijk in de aardappel. afgarneren met de plakjes geitenkaas en nog wat extra pesto eroverheen druppelen. 

Vervolgens doe je de aardappelen in een ovenschaal en bak je deze ongeveer 10 min. zodat de geitenkaas een beetje gesmolten is. voordat je het gerecht serveert nog aftoppen met wat verse kruiden en wat zeezout korrels en klaar is je aardappelgerecht. 

 

(leuk om per persoon op een bord te presenteren met wat salade erbij)

Tip!: Van de aardappel die over is van het uithollen kun je een heerlijk salade maken met verse tomaatjes, verse kruiden, sla, kappertjes, skyr en een eitje!

IMG_1372