Spring naar content
Home / Blog / kruidentuintje – snoepen

Lekker snoepen

Popcorn chocobar:
Chocolade, popcorn, aardbei en munt dat moet toch een succes combinatie zijn zou je denken... Absoluut! Wij hebben deze zeer smakelijke combi voor je getest.

 

Ingrediënten:

- Popcorn
- pure chocolade om te smelten
- aardbeien
- verse munt
- zeezout

Naar smaak kun je ook melkchocolade of witte chocolade toevoegen

 

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie (in een kom boven warm water) Pak een rechthoekige lage schaal en leg een vel bakpapier op de bodem en laat het papier aan 2 kanten uitsteken. Doe een laagje popcorn in de schaal en zorg dat de bodem helemaal bedekt is en verdeel kleine stukjes aardbei over de popcorn.  Schenk een gedeelte van de warme chocolade over de laag popcorn en strooi wat zeezout over de chocolade. Voeg een 2e laag popcorn toe en herhaal de handelingen tot de schaal vol is of je popcorn/ chocolade op is. Eindig altijd met de chocolade en strooi op het laatst fijngesneden munt over het geheel. Laat de schaal in de koelkast afkoelen of zet het een nacht weg op het aanrecht. Niet afdekken dan wordt de popcorn zacht. 

 

Dit is erg leuk om met kinderen te maken, eerst poppen jullie zelf popcorn in een pannetje en daarna lekker kliederen met chocolade! wat wil je nog meer...

 

Wij hebben erg genoten van deze heerlijke lekkernij, smakelijk!

 

IMG_0963