Spring naar content
Home / Blog / kruidentuintje -springroll

Kruidentuintje

Springrolls met asperges en verse kruiden

 

Asperges met ham … maar dan net even anders! Een traditioneel gerecht in een modern
jasje. Deze heerlijke smaakmaker was één van de toppers van ons succesvolle Paasafhaaldiner.
We zitten volop in het aspergeseizoen dus grijp je kans om eens te experimenteren met deze gezonde klassieker!

 

Ingrediënten springrolls:

- Rijstvellen
- Aspergestukken
- Komkommer
- Blokjes ham
- Gekookt ei
- 2 (flinke) eetlepels mayonaise (voor de gezonde versie: kwark of skyr)
- ½ eetlepel mosterd
- ½ eetlepel honing/agave siroop
- Verse kruiden zoals bieslook en peterselie

 

Ingrediënten dressing:

- Zeer fijngehakte verse kruiden
- 2 eetlepels olie
- 6 eetlepels azijn
- ½ eetlepel mosterd
- Suiker, honing of agavesiroop, naar smaak toevoegen
- Peper en zout, naar smaak toevoegen

 

Bereiding:

De verhouding asperges, komkommer, ei, ham en verse kruiden bepaal jezelf naar eigen
smaak! Er moet uiteindelijk een romige salade ontstaan. Snijd de asperges, komkommer, ei,
ham en verse kruiden in kleine stukjes. Meng alles door elkaar en voeg 2 flinke eetlepels
mayonaise, een halve eetlepel mosterd en een halve eetlepel honing/agave siroop toe. Als je
wasabi in huis hebt voeg daar dan een mespuntje van toe en anders wat extra mosterd.
Maak naar smaak af met peper en zout.

 

Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing.

 

Pak een platte kom en vul deze met een flinke bodem lauw water. Laat de rijstvellen hierin
weken. Heb je nog nooit eerder spring rolls gemaakt? Week en maak de vellen dan 1 voor 1,
dat werkt rustiger. Als de geweekte springroll zacht aanvoelt haal deze dan uit het water en
leg neer op een gladde ondergrond. Plaats net voor het midden 2 á 3 eetlepels van de
romige salade en druppel hier flink wat dressing over. Rol vervolgens het rijstvel met de
inhoud op. Ssla beide zijkanten naar binnen en begin voorzichtig met rollen aan de kant die
het dichtst bij je is. Rol van je af tot het een strak pakketje wordt; hoe strakker je rolt, hoe
mooier het resultaat!

 

Snijd voor de presentatie eventueel de springrolls schuin door het midden. Tevens eet dit
handiger. Serveer op een mooie plank of schaal met een dipsaus. De dipsaus maak je op
dezelfde wijze als de saus in de salade.

 

Laat het smaken! En laat vooral anderen meegenieten van je smakelijke experiment.

IMG_0746_small