Spring naar content
Home / Blog / kruidentuintje -pastasalade

Kruidentuintje

Pastasalade met tonijn

 

Gisteravond iets te veel pasta gekookt? Gooi het niet weg maar maak er een dag later een
lekker pastasalade van. Het maakt niet uit welke pasta, iedere soort kun je gebruiken. En om
een tripje naar de supermarkt te voorkomen, kijk vooral wat er nog meer achterin je
koelkast verscholen ligt dat je voor dit kostje zou kunnen gebruiken!

 

Ingrediënten pastasalade:

 

- Restje pasta (kan iedere pasta zijn)
- Blikje tonijn
- Verse kruiden zoals koriander/munt/venkel
- Restjes ‘koude’ groentes zoals komkommer, tomaat, augurk, zilverui
- Eventueel restjes ‘warme’ groentes zoals paprika, courgette of aubergine
- Geraspte kaas (rasp bijv. zelf kaas of gebruik strooikaas uit een pot)

 

Ingrediënten dressing:

 

- Ketjap en of sojasaus
- Olie
- Azijn
- Honing
- Peper
- Zout

 

Bereiding:

Snij waar nodig de groentes. Pak een grote schaal of kom en schep de pasta, tonijn en
‘koude’ groentes door elkaar. Voeg je ‘warme’ groentes toe? Bak deze dan kort aan in een
pan en voeg ze op het laatst toe aan de salade. Hoe meer groentes, hoe beter! Rasp indien
nodig de kaas en bestrooi de bovenkant van de salade volledig. en snij rijkelijk je verse kruiden erdoor.

Schep vervolgens om.

 

Maak een dressing van 4 eetlepels ketjap, 2 eetlepels olie en 2 eetlepels azijn (afhankelijk van de
grootte van je salade uiteraard).

Tip: geen azijn in huis? Gebruik dan vocht van augurken of
zilveruitjes. Voeg naar smaak honing, peper en zout toe. Schenk de dressing over je salade
en schep nogmaals goed om. Voeg als laatste de warme groentes toe, et voila. Klaar is Kees!

 

Portie over? Deel dit lekkers dan vooral met iemand die het goed kan gebruiken nu.
Smakelijk eten!