Spring naar content
Home / Blog / Golffit tip 5

De 5 van pro Peter

 

DAG 5

FYSIEK:

We sluiten de 5 van pro Peter af met: fysiek

Het fysieke deel verdient nu in tijden van corona extra aandacht, basistip:  maak het niet te moeilijk, eigenlijk is alles wat je doet goed. Let daarbij wel op een paar basis, “gezond verstand' uitgangspunten.

De term NO PAIN, NO GAIN is absoluut niet van toepassing. PIJN kunnen we niet gebruiken, je mag best wel iets voelen, zeker als dat in de spieren zit waarmee je aan het werk bent, spierpijn mag, met mate. Andere pijn is niet de bedoeling. Mocht dit een keertje gebeuren stop dan met de activiteit, zijn de klachten na 24 uur verdwenen, prima dan mag je de oefening of activiteit weer rustig oppakken. 

 

Hetgeen je nu mist qua beweging moet je eigenlijk compenseren, dat houd dus is de swingbeweging en het lopen tussendoor. Eerder gaf ik je al uitdaging om 100 swings te maken en het lopen kun je (nu nog) makkelijk vervangen door een wandeling. Om je hele lijf van wat meer beweging te voorzien is het nu handig om bv naar het TV programma 'Nederland beweegt' te kijken.

Bij golf is balans volgens mij zo ongeveer het belangrijkste, besteed daar voldoende aandacht aan. Daarnaast onderhoud je je mobiliteit /flexibiliteit en probeer je je conditie op pijl te houden.

 

 

UITDAGING 5:

Balans

1: Ga op 1 been staan, het andere been hef je 90 graden in je heup. Blijf staan en als dat 30 tellen lukt probeer het dan met ogen dicht.

LET OP JE EIGEN VEILIGHEID EN DE OMGEVING!! Lukt de oefening niet, neem je een steunpunt of herhaal de oefening met je ogen open.

2:Ga liggen op je rug, armen spreiden knieën buigen en draaien met je knieën naar links en naar rechts.

3:Ga in de golfhouding staan en zwaai met je armen als molenwieken in de rondte, blijf in balans evt kun je deze oefening herhalen met je ogen dicht.

4:Maak een golfswing met ogen dicht en blijf 5 tellen in de eindhouding staan.