Spring naar content
Home / Blog / Golffit tip 4

De 5 van pro Peter

 

DAG 4

TACTIEK:

Neem de hole die je het moeilijkst vind voor ogen, en kijk in je golftas, hoe zou je hem spelen wanneer je hem start met de verschillende clubs is je tas. Van driver tot putter, je zal zien dat er best wel een paar optie zullen zijn waarmee je persoonlijke PAR haalbaar zou kunnen zijn, misschien zit er wel een aanpak tussen die je de volgende keer zou kunnen toepassen in de baan.

Speel de baan virtueel tegen elkaar, laat je partner bepalen welke club je moet gebruiken, jij mag dan bedenken wat je zou moeten doen om een zo laag mogelijke score te halen.

 

UITDAGING 4:

Balletje hooghouden;

Joost Luiten deed het laatst met een WC rol, wij doen het ‘gewoon’ met een golfballetje. Je neemt een wedge (hoe meer loft hoe handiger het is) en wip het balletje omhoog en houd hem in de lucht en tel het aantal herhalingen. Probeer de club vast te houden bij de grip. Lukt het niet meteen om de bal op te wippen, probeer dit niet meteen in de woonkamer tussen je dierbare spullen, leg dan de bal op het clubhoofd en balanseer het dan, tel het aantal seconden.