Spring naar content
Home / Blog / Golffit tip 3

De 5 van pro Peter

 

DAG 3

TECHNIEK:

Het onderdeel waar je het meest over kan vinden op het internet en het onderdeel waar het moeilijkst iets algemeens over te zeggen is.

Kort door de bocht geld hier eigenlijk ook het gezond verstand principe. Je hebt de basis geleerd van een professional met daarbij de nodige techniek. Wijk niet te snel af van wat je in de basis geleerd is. Kijk, luister en probeer, maar denk goed na voordat je je techniek aanpast. Laat je indien nodig goed begeleiden.

 

Neem een kijk op de site van de Golfacademie www.degolfacademie.nl hierin staat de basis goed beschreven, met duidelijke foto’s en video’s, misschien kun je een aantal drills thuis uitvoeren.

 

UITDAGING 3:

Maak elke dag 100 swings, als je dit buiten kan doen neem dan een club, kan dat niet pak bv een houten lepel als grip.

Maak er 75 zoals je golft (rechts- of linkshandig) en dat 25 de andere kant op. Deze laatste zorgen voor een beetje balans tussen links en rechts, let er wel op je coordinatie.

 

Ook een mooi moment om thuis voor de spiegel te gaan staan en te kijken of je gevoel klopt met je spiegelbeeld, voor de spiegel gaan staan en je golfhouding aannemen, kijk in de spiegel hoe je staat? Klopt het spiegelbeeld met het plaatje dat je in je hoofd had?Sta je met te zeer bolle onderrug? Te ver naar voren gebogen met je schouders afhangend? Nu het moment er extra aandacht aan te schenken.

 

Voor die zelfde spiegel en dan recht ervoor staan in je golfhouding, ogen dicht, en maak een halve swing. Open je ogen open en kijk of je ook daadwerkelijk een halve swing hebt gemaakt? Herhaal dit ook met je ¾ swing. Het iseigenlijk niet te doen op een full swing te stoppen op zijn hoogste punt dus dat heeft niet veel zin. Kijk meteen even waar je gewicht zit, sta je scheef gebogen naar achter met je gewicht op rechts (als rechtshandige golfer) dan klopt er iets niet, pas dit aan en herhaal dit zo vaak dat je voelt wanneer het klopt.