Spring naar content
Home / Blog / Golffit tip 2

De 5 van pro Peter

 

DAG 2

MATERIAAL:

Een goed moment om je clubs een keertje na te kijken, zijn de groeven mooi en schoon? Hoe is het met mijn grips gesteld, keertje schoonmaken kan zeker geen kwaad. Kijk een naar de onderkant van je clubs, veel slijtage op de teen of hiel (daar zit de shaft) kan erop wijzen dat de hoek van je clubblad niet optimaal is.

 

Maak een afstandstabel of werk deze bij, schijf bij elke club op hoever je ermee slaat gemiddeld. Ben je gevorderd dat kan je dit ook nog verdelen in soorten swing (full, ¾ of halve). Wanneer je dit gedaan hebt kijk dan eens naar de verschillen tussen de clubs, bij een te groot verschil of bij het slaan van dezelfde maximale afstand met verschillende clubs zou je er over kunnen denken of je hier iets aan moet aanpassen.

 

Denk eens na hoe oud je clubs zijn, de techniek verbetert niet zo snel al de reclames willen doen geloven maar er is wel sprake van een ontwikkeling in speelgemak. Ook worden we allemaal een dagje ouder en zal dit betekenen dat onze swingsnelheid afneemt, dit zou kunnen inhouden dat de club die je 10-15 jaar geleden aangekocht hebt op dit moment niet meer helemaal bij je past. Vraag je af of ze nog net zo lekker spelen als toen je ze kocht, zo ja, prima, zo nee, misschien een keertje kijken of je er iets aan kan laten aanpassen, het vervangen van een shaft door een exemplaar die beter past bij je swingsnelheid kan een goed idee zijn. 

Een leuke leestip: https://www.golfboeken.nl/12-myths-that-could-wreck-your-golf-game.html

 

Er is veel te krijgen, ook qua oefenmateriaal, snuffel eens op het internet of er iets tussen zit dat je leuk lijkt. Bijvoorbeeld een putting-matje, of zachte balletjes zijn best leuk om te hebben, zeker nu. bijvoorbeeld:  https://www.golfdiscountstore.nl/Golf-Trainingsmaterialen?gclid=Cj0KCQjw6_vzBRCIARIsAOs54z5ylB8Y1GPcY8f5A7UB8BOgu0C2SNlRa_qyqk_AmeoA9aky6V7Bns0aAs9SEALw_wcB

Kijk ook even naar je schoenen, hoe zien deze eruit?, zijn ze nog waterdicht? Zit er voldoende profiel op, zijn de spikes nog OK? Maak ze een keertje schoon en zorg dat ze klaar zijn voor de start.

 

UITDAGING 2:

In de tuin evt vanaf de grond anders vanaf een matje, leg een omgekeerde parasol, omgekeerde paraplu, emmer, stalen mok op een paar afstanden en chip hier naar toe.  Het doel is om de ballen in het voorwerp te krijgen. Kleine slag maken eindhouding vasthouden is het aandachtspunt.

Voor binnenshuis is het raadzaam om niet te spelen met golfballen maar met zachte of plastic oefenballen.