Spring naar content
Home / Blog / Golffit tip 1

De 5 van pro Peter

 

DAG 1

MENTAAL:

Deze tijd laat al te goed zien dat we ons vaak, ook op de golfbaan druk maken over zaken die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Relativeren gaat heel goed op dit moment, probeer dat mee te nemen als je de baan weer in mag.

 

Lees een keer een boek over golf, biografie van een golfer, boek over techniek, baanarchitectuur of een boek over het mentale deel van het golfspel.

https://www.golfboeken.nl/heroes-all.html - Darren Clarke my rider cup story2006

 

Speel het laatste rondje nog een keer in je hoofd, denk na waar het misging en waarom je je hierdoor uit het veld liet slaan? Wat had je anders kunnen doen? Maak een afspraak met jezelf voor wanneer de banen weer open gaan: Sta jezelf toe te genieten van een goede of je te ergeren aan een minder goede slag, dit doe je 3/5 stappen, daarna kijk je naar je omgeving, je flightgenoten en denk je alvast na over de volgende slag.

 

UITDAGING 1:

Neem een golfballetje, je putter en een mok. Leg de mok ergen neer en put er naar toe, zo leg je je eigen minigolfbaan aan in je woonkamer. Het hoeft niet allemaal mooi vlak te zijn, een kleine overgang bv tussen vloer en tapijtje maakt het alleen uitdagender. Zorg er wel voor dat de bal niet te veel snelheid moet krijgen en daardoor de lucht in kan vliegen. Houdt ook steeds een rechte lijn aan tussen bal startpunt en mok, ga niet via meubelstukken of de muur spelen.