Kruidentuintje
Verrassende kruidencupcakes
Fris en zoet met een kleine twist door de kruiden en het zeezout! Lekker en feestelijk, om jou en de mensen om je heen op te vrolijken in deze lastige tijd.
Ingrediënten
- 115 gram zelfrijzend bakmeel
- Een flinke handvol gesneden verse kruiden: wij gebruikten dille en peterselie
- 115 gram suiker
- 115 gram boter
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- Verse sinaasappelrasp (rasp een halve schil)
- 2 snufjes zeezout
- 1 snufje chilipoeder (versgemalen is het lekkerst)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet 12 papieren vormpjes in een cupcakeblik (als je geen cupcakeblik hebt kun je de papieren vormpjes ook los op een bakplaat zetten)
- Meng de suiker en boter met een mixer of keukenmachine
- Doe de eieren er één voor één bij
- Meng de bloem, verse kruiden, sinaasappelrasp, zeezout en chilipoeder goed door elkaar en voeg het aan het boter-suiker-ei-mengsel toe (doe het gefaseerd om te voorkomen dat je onder de bloem zit, haha)
- Voeg op het laatst de melk toe en mix tot een egaal plakkerig beslag
- Verdeel het beslag met 2 lepels in de vormpjes en bak ze in 15 á 20 minuten goudbruin in de oven
Succes! En vergeet niet te delen met de mensen om je heen die het nu extra moeilijk hebben. Samen staan we sterk!