Spring naar content
Home / Blog / kruidentuintje

Kruidentuintje

Het is lente, in deze lastige coronacrisis geven we je graag wat inspiratie om het leven zo leuk en lekker mogelijk voor jezelf te maken. Helaas kunnen we je nu niet bij Kapèlkeshof verwennen, dus hier de leukste tips om het zelf te doen....

 

Ga aan de slag met verse kruiden!

Super simpel en erg leuk ook met kinderen. Toch niet zelf met je handen in de aarde? Wij hebben kruiden genoeg, stuur ons een bericht en we delen graag het lekkers uit onze tuin met je! Zolang de voorraad strekt mag je op afspraak een kluitje kruiden komen halen om zelf te kweken in een pot op het aanrecht of in je tuin.

 

Makkelijke Tips:

Kruiden (iced) thee:

Maak heerlijke thee van je eigen verse kruiden, super easy mega lekker en natuurlijk enorm gezond

Muntthee, citroenthee gemberthee zijn op zichzelf al heerlijk maar je mag deze kruiden gerust combineren. Voeg er als extra smaakmaker een schijfje citroen of sinaasappel aan toe.

Laat je de thee afkoelen in de koelkast dan heb je de volgende heerlijke ‘Icedtea’! voeg er als de thee nog warm is; fruit zoals appel/perzik en honing of agave siroop en toe. Ook erg lekker voor de kids (1 stuk fruit, gesneden, en 2 eetlepels honing of agave siroop op een kan thee).

 

Stay healty met je eigen kruidenwater:

Zet standaard een kan water met verse kruiden en of fruit in je koelkast zo heb je altijd een heerlijk fris en gezond drankje.  Je hoeft er niet voor naar de supermarkt en is natuurlijk ook nog een stuk goedkoper dan frisdrank of sap uit de winkel.

Water met munt en citroen is natuurlijk een klassieker, maar voeg ook eens druiven met citroenmelisse toe aan je water, of sinaasappel met gember en munt/citroenmelisse. Of komkommer met munt en steranijs

Laat je creativiteit de vrije loop, uitproberen kan geen kwaad.