Spring naar content
Home / corona 3

Corona 

Update 05/04/2020

Beste Abonnementhouder,

 

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet de bestaande maatregelen verlengd tot en met 28 april. Met deze update willen we je wederom informeren over de ontwikkelingen en bij Kapelkeshof en een inkijkje geven in wat er allemaal speelt op en rond de golfbaan.

 

Wel wandelen, niet golfen?

Je zult je misschien afvragen waarom je wel door het bos, dorp of platteland mag wandelen, maar niet op een golfbaan mag golfen. Het lijkt immers zoveel op elkaar. Deze vraag is ook terecht gekomen bij de NGF. De NGF heeft in samenwerking met de PGA (Professional Golfers’ Association), NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) en NGA (Nederlandse Greenkeepers Associatie) een brief geschreven aan alle clubbestuurders. Hierin staat geschreven dat het op dit moment lastig is om bij een toename van het aantal nieuwe besmettingen en sterfgevallen, in combinatie met de oproep van de overheid om thuis te blijven, tegelijkertijd de vraag neer te leggen voor het gecontroleerd openstellen van golfbanen. Als golfbranche is het alleen redelijk om die vraag te stellen als de trend ten positieve verandert en vanaf dat moment zal men dat ook direct doen.

 

Golfbaan onderhoud

In de vorige update hebben we je laten weten dat het baanonderhoud gewoon doorgaat. Hiervoor hebben we van de gemeente Peel en Maas een ontheffing gekregen. Formeel is onderhoud van een golfbaan namelijk verboden, doordat de golfbaan gesloten is.

Omdat bijvoorbeeld het maaien van de greens in deze periode geen twee maanden stil kan liggen, heeft de gemeente besloten een ontheffing te verlenen voor het onderhoud aan alle golfbanen in Peel en Maas. De voorwaarde hierbij is natuurlijk dat de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd, waaronder het houden van 1,5 meter afstand.

Via social media worden regelmatig foto’s gedeeld waarbij je de ontwikkeling van de golfbaan op de voet kunt volgen.

 

Impact binnen ons bedrijf

Het is natuurlijk geen geheim dat ook Kapelkeshof als bedrijf getroffen wordt door de corona uitbraak. Sluiting van de golfbaan èn horeca gedurende 2 maanden hakt er flink in. Dit betekent twee maanden geen greenfees, geen arrangementen, geen fietsers, geen wandelaars etc. Dit geeft ons veel zorgen, maar zorgt daarnaast ook voor nieuwe ideeën zoals het Asperge afhaaldiner voor Pasen. In plaats van de paasbrunch en het paasdiner in het restaurant is het mogelijk om het paasdiner af te halen. Zo proberen we om te gaan met de situatie.

 

Het golfabonnement

Natuurlijk is onze gedachte ook elke dag bij jou, onze abonnementhouder. We kunnen ons voorstellen dat het af en toe frustrerend is om met deze stijgende temperaturen niet de golfbaan op te kunnen. Om je het gevoel te geven dat deze tijd niet verloren is gegaan hebben we besloten om alle lopende abonnementen op pauze te zetten totdat de golfbaan weer open mag. Dat wil concreet zeggen dat elk lopend abonnement verlengt wordt met het aantal weken waarin we op last van de overheid de golfbaan hebben moeten sluiten.

Op deze manier willen we je tegemoetkomen en hopen we op korte termijn weer vele golfers terug te zien bij Kapelkeshof.

 

Ten slotte wensen we jou en je naasten veel gezondheid en sterkte toe. Denk aan elkaar, zorg voor elkaar en hopelijk zien we je op afzienbare tijd weer swingend op de golfbaan.

 

Familie Beumers en Team Kapelkeshof

 

 

Vorige updates nog eens lezen? 

https://www.kapelkeshof.nl/corona-2/

https://www.kapelkeshof.nl/corona-1/

 

Ook voorzien wij jullie graag van golffit-tips voor thuis, deze kun je terug vinden op onze blog https://www.kapelkeshof.nl/blog/ of meld je aan bij onze besloten facebookgroep:  Kapelkeshof - leden en abonnementhouders