Spring naar content
Home / corona 2

Corona 

Update 26/03/2020

Zoals beloofd zijn Sjef en Peter aan de slag gegaan met tips om thuis in deze coronacrisis toch golffit te blijven! Geregeld plaatsen we in onze eigen ‘kapelkeshof facebookgroep’ en op de website nieuwe ‘golffit’tips van de Pro’s…

 

Vandaag is Peter aan het woord:

Zelf ben ik al jaren besmet met een veel prettiger virus, het golfvirus en vreemd genoeg speelt dat het meest op als ik niet kan spelen en trainen. En dus in tijden dat de golfbanen en oefenfaciliteiten gesloten zijn merkt ik dat weer behoorlijk. Ik ben mezelf gaan afvragen wat kan ik dan wel nog doen, hoe, waar en waarmee? Een aantal van deze ideeën wil ik graag met jullie delen, misschien helpt dit om deze tijd goed door te komen, misschien ga je er nog extra profijt van merken wanneer we de baan weer geopend is.

 

Het begint eigenlijk heel eenvoudig met je af te vragen wat wil ik en wat kan ik? Maak het beste van de mogelijkheden die je hebt, kijk niet te veel naar de dingen die je niet kunt. Let hierop wel op de veiligheid, voor jezelf, anderen in je omgeving en je eigen spullen. Een niet goed geraakte bal op de driving-range of baan is vervelend, soms moet je hard “FORE” roepen, soms ben je een bal kwijt en kost het je ook nog extra slagen om verder te mogen. Een verkeerd geraakte bal in en om het huis heeft vervelendere consequenties. Een golfbal die tegen een raam, TV, vaas o.i.d. komt zal daar zelf niet veel last van hebben, de kans op terugvinden is groot en er zijn geen strafslagen volgens de regels, daartegen zal wel het gevoel dat je hiervan zal ervaren, op z’n zachts gezegd, stukken vervelender zal zijn.

 

Let daarom goed op waar en waarmee je aan de slag gaat. Je mag het natuurlijk zelf proberen maar ik kan je vertellen dat de gemiddelde hoogte van je huiskamer een volle swing niet zal waarderen, krassen op je clubhoofd en deuken in het planfond, dit kan niet de bedoeling zijn. Er bestaan ook wel zachte oefenballetjes van schuim met gaten erin maar ook deze zijn er niet voor gemaakt om na een volle swing door een huiskamer te vliegen.

 

Ook als je meer accent gaat leggen op balans oefeningen zorg er dan voor dat je voldoende ruimte om je heen hebt, en nergens tegenaan kan vallen of iet omstoten als je je evenwicht verliest. Kortom wat je ook doet, doe het veilig. Heb je vragen, opmerkingen of zelf iets leuks bedacht laat dit dan even weten, dan komen we deze tijd zonder golf samen het beste door.

 

Wat gaan we doen:

Thuis of op de baan, in de tuin of op de oefenfaciliteit het golfspel heeft 5 verschillende onderdelen, hieronder weergegeven in een diagram. Het belang van elk onderdeel verschilt per speler en als je er echt op inzoomt eigenlijk per dag/ronde.

Ik zal elke onderdeel uitwerken en de komende dagen met jullie delen, toegespitst op de bizarre tijd waarin we op dit moment leven. Houdt de website van Kapelkeshof en de social media kanalen in de gaten om toch je dagelijkse doses golf te krijgen.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Vluggen, Golflcubfysio

1

Direct naar de Golffit tips? https://www.kapelkeshof.nl/blog/

Vorige nieuwsbrief ook lezen? https://www.kapelkeshof.nl/corona-1/