Spring naar content
Home / corona 1

Corona 

Update 23/3/2020

Beste abonnementhouder,

 

Er zijn lastige en onzekere tijden aangebroken. Het Corona virus grijpt om zich heen en laat ons niet onberoerd. Ook Kapèlkeshof heeft hier last van. Via dit bericht willen we jullie informeren over de manier waarop we met de huidige situatie proberen om te gaan en wat er op de achtergrond speelt. Dit willen we wekelijks terug laten keren.

 

Sluiting horeca en baan

Met pijn in ons hart hebben we sinds 15 maart 18:00 uur de horeca moeten sluiten en vanaf 16 maart de golfbaan gesloten. Dit zal uiteraard zo blijven tot 7 april 2020. Alle golflessen liggen ook stil.

Het sluiten van de golfbaan is in eerste instantie gedaan op basis van het advies van het NGF. In het begin was niet helemaal zeker of golfbanen als sportvelden betiteld konden worden en dus verplicht waren om te sluiten. Daarom heeft de NGF op 16 maart uitgebreid contact gehad met het ministerie van VWS en het NOC*NSF. Hieruit is gebleken dat ook golfbanen onder de categorie sportvelden behoren en dus moeten sluiten tot 7 april 2020. Het is zelfs strafbaar om de golfbaan te openen.

 

Gras groeit door

De flora en fauna op en rondom Kapèlkeshof trekt zich gelukkig niets aan van het corona virus. Het gras groeit gewoon door en de vogeltjes vliegen vrolijk fluitend in het rond. Het baanonderhoud gaat dus ook door. De greens zijn gisteren voor van de eerste keer dit voorjaar gemaaid, de rough is vandaag kort gewiekt en de fairways hebben hun eerste maaibeurten ook gehad. De natuur is uit zijn winterslaap aan het komen en dat is prachtig om te zien.

Louis en zijn greenkeepers zijn zich vol aan het inzetten om te zorgen dat de baan er piekfijn bij ligt als we de deuren weer mogen openen. ‘Het doet wel pijn om maaiend over de baan te rijden en geen golfers om je heen te hebben…’ aldus Louis.

 

Thuisgolf

Voor iedereen ligt het golf momenteel stil. Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren en het is belangrijk om de golfspieren geactiveerd te houden. Peter en Sjef zijn op de achtergrond bezig om oefeningen voor te bereiden die jullie thuis kunnen doen. Op die manier blijven je spieren soepel en zul je je balgevoel blijven trainen.

De komende tijd zullen we filmpjes en oefeningen met jullie delen. Daar gaan we komende week al mee starten.

 

Moeilijke tijd

We realiseren ons dat het een moeilijke tijd is. Er is onzekerheid en dreiging en dat zijn juist de momenten waarop we sterk moeten zijn. Essentieel hierbij is maatschappelijke verbondenheid en solidariteit. Wees alert op je eigen gedrag en gezondheid en op die van je naasten. Alleen op die manier kunnen we allemaal ons steentje bijdragen om de verspreiding van het virus in te dammen.

 

Tenslotte wensen we iedereen veel gezondheid en sterkte toe. Hopelijk mogen we jullie allemaal in goede gezondheid en op afzienbare termijn weer begroeten bij Kapèlkeshof.

 

Familie Beumers en team Kapèlkeshof